Drone opleidingen

Drone opleiding

Zoals in de drone wetgeving is opgenomen, is het in sommige gevallen verplicht om een drone opleiding te volgen om een brevet te verdienen waarmee je als piloot van een drone gezien kunt worden. Eigenlijk is het moment vanaf wanneer je moet denken aan een drone brevet, wanneer je commerciële vluchten met een drone gaat uitvoeren en er dus geld mee gaat verdienen.

Wanneer je dus drone services wil leveren kan je best een cursus drone vliegen volgen. Op deze manier blijf je ook in orde met je drone verzekering. De laatste jaren is het aantal diensten met drones enorm hard gegroeid. Afhankelijk van de dienst die je wil uitvoeren zijn er dan ook nog eens verschillende drone opleidingen die je kan volgen in verschillende opleidingscentra.

Drone brevet halen

Zoals de wetgeving is opgemaakt worden drones in verschillende klassen onderverdeeld, waarbij de hoogte dat je ermee mag vliegen een belangrijke parameter is. Wil je met een drone tot 45m hoog vliegen val je zo onder klasse 2. Drones die boven 90m vliegen vereisen drone vergunning voor klasse 1.

Voor het behalen van een drone brevet is er meestal een theoretisch en een praktische cursus drone vliegen vereist. Op deze manier ben je dan ook helemaal voorbereid om als piloot aan de slag te kunnen gaan en je diensten aan te bieden aan de markt.

Soorten drone diploma’s

Verschillende drone opleidingscentra bieden ook verschillende soorten drone opleidingen aan. Zo zijn er naast de klassen 1 en 2 theoretische en praktische opleidingen ook specifieke opleidingen voor het maken van fotografische beelden of het maken van videobeelden met drones. Daarnaast zijn er zelfs opleidingen voor cartografie, het scannen van structuren en gebouwen, vastgoed fotografie, maar ook het onderhoud en het zelf bouwen van drones kan aan bod komen in de opleidingen.

Na het volgen van een opleiding ontvang je dan ook een drone vergunning die ervoor zal zorgen dat je legaal en zonder zorgen aan de slag kan als professioneel drone piloot in een of meerdere van bovenstaande disciplines. Zo’n vergunning voor drone is dan ook van fundamenteel belang als je niet in de problemen wil komen tijdens het maken van drone opnames.

Ben je nog niet in het stadium dat je professioneel met drones aan de slag wil, maar je zou toch je eigen drone fotografie activiteiten al eens testen. Dan kan je altijd een drone huren. Je bent dan wel beperkt tot het vliegen tot een bepaalde hoogte en mag in principe niet op openbaar terrein vliegen, maar het kan in elk geval de moeite zijn om een eerste initiatie te ondergaan.