Luchtfotografie drone

Luchtfotografie

Drone luchtfotografie

Om een luchtfoto van jouw domein te maken kan je tegenwoordig beroep doen op moderne drones met een camera. Dat vergemakkelijkt het geheel natuurlijk flink tegenover het maken van luchtfoto’s met een helikopter. Ook van het maken van foto’s met een drone is daarmee gelijk een stuk betaalbaarder geworden. Om luchtfoto’s in Vlaanderen te maken, is het best om hier nog wel even de wetgeving na te lezen. Zo ben je zeker dat je geen overtredingen begaat en dat je ongestoord de focus kan leggen op de kwaliteit van de luchtbeelden.
De toepassingen waarbij het gebruik van luchtfotografie met een drone wordt ingezet, hebben jaren steeds bredere invullingen gekregen. Dat komt enerzijds omdat zowat alles er vanuit de lucht gezien helemaal anders uitziet. Zo is het echt uniek om van je eigen domein een luchtfoto te laten maken. Deze toepassing wordt dan ook veelvuldig gebruikt in de immobiliën sector waarbij het bewezen is dat een drone luchtfoto een substantiële impact kan hebben op de snelheid van de verkoop van je woning. Bovendien is het een prachtig aandenken aan de plaats waar je de voorbije tijd hebt gewoond.

Wat is luchtfotografie?

Een luchtfoto is een afbeelding die gemaakt wordt vanuit de lucht met een camera. Tegenwoordig worden de meeste luchtfoto’s met drones gemaakt maar vroeger gebeurde dit vaker met een helikopter of luchtballon. Luchtfotografie kan vanop verschillende hoogtes gebeuren. Voor hoogtes boven 9m heeft de piloot een vliegbewijs nodig in België.

Voor welke toepassingen wordt drone luchtfotografie gebruikt?

Luchtfotografie wordt zowel recreatief als professioneel steeds vaker gedaan. Ook Drone-Zone biedt deze services aan. Onderstaand de standaard toepassingen waarbij je een luchtfoto kan laten maken zijn onderstaande:

  • Luchtfoto (recreatief en immobiliën)
  • Luchtvideo’s (vaak gevraagd voor bedrijfsvideo’s)
  • Zonnepanelen controles (thermografie)
  • Werfopvolging (beelden worden aangeleverd aan werfleider)
  • U verzint het! (Als u graag andere drone services uitgevoerd ziet maken wij een offerte op uw maat)

 

Luchtfoto kopen

Wil je graag een luchtfoto kopen? Kijk dan even voor alle details op onze pagina. Laat ons weten wanneer en waarvan u een luchtfoto wil en dan bekijken we alle mogelijkheden. In principe is de prijs van een standaard luchtfoto €150 maar deze kan al naar gelang de omstandigheden afwijken. Er wordt bovendien een verplaatsingskost gerekend van €0,75 per kilometer vertrekkend vanuit Berchem.

Luchtvideo’s

Wil je graag een luchtvideo laten maken? Dan is het aan te raden om hier eerst overleg over te hebben met Drone-Zone. Zo kunnen we de mogelijkheden en plannen eerst afstemmen om op die manier de meest geschikte prijs per project te kunnen voorstellen. Alle beelden worden gemaakt door professionele drone piloten en ook video’s kunnen worden samengesteld op maat van het project.

Zonnepanelen controleren

Een investering in zonnepanelen is het afgelopen decennium een zeer goede keuze geweest. Je verdient deze nog steeds goed terug dankzij de steun die de overheid verleent heeft onder de vorm van groene stroom certificaten. Belangrijke nuance is wel dat ze nog steeds moeten functioneren. Om alle zonnepanelen op regelmatige basis na te kunnen kijken kan je best gebruik maken van een infrarood camera.
Als de zonnepanelen op moeilijker bereikbare plaatsen liggen op het dak, kan je ook zonnepanelen controleren met een drone. We vliegen over de panelen met de infraroodcamera onder de drone en kijken op regelmatige basis of alles nog naar behoren werkt. Hiermee blijf je het maximale rendement uit je zonnepanelen halen.

Werfopvolging

Soms is het opvolgen van grote werven een job van meerdere mensen. Als een werf eenmaal een bepaalde omvang heeft kan het handig zijn om met luchtfoto’s bepaalde stukken van de werf te controleren. Drone-zone heeft professionele piloten in huis die in samenspraak met de werfleider bepaalde luchtbeelden maken. Zo wordt het werk makkelijker en kan er vaker gecontroleerd worden of alles goed verloopt.

U verzint het!

U hebt nood aan drone luchtfotografie en hierboven staat nog niet uitgelegd waarvoor de beelden zullen dienen. Vertel ons waarover het gaat, wij houden ervan om mee te denken met onze klanten om het onderste uit de kan te halen en de drone luchtfoto’s te laten bijdragen tot eender wie ze nodig heeft.

 

Voor al uw vragen, vul het onderstaande contactformulier in en we komen er zo snel mogelijk op terug!