Drone verzekeringen

Verzekering drone

In bepaalde gevallen neem je best een drone verzekering. Wil je weten hoeveel het kost om een verzekering te nemen voor je drone, vraag vrijblijvend een offerte en we komen er zo snel mogelijk terug.Weten wanneer je best een drone huurt? Lees de drone wetgeving in België even na.

Zoals de Belgische drone wetgeving voorschrijft is het in bepaalde gevallen verplicht om een verzekering voor je drone te nemen. In veel gevallen is het natuurlijk ook de veiligste optie. De kijkers van Callboys kunnen zich er waarschijnlijk wel iets bij voorstellen, maar een ongeval met een drone is gauw gebeurd. Een drone verzekeren is dan de veiligste optie omdat je zelf niet hoeft op te draaien voor de kosten die zo’n schadegeval met een drone kan veroorzaken.

In bepaalde gevallen zit een drone verzekering vervat in de familiale verzekering. Daarom is het voor recreatief gebruik van drones aan te raden om dit eerst te controleren bij je huidige verzekeraar en je polis er op na te lezen voor je een losse drone verzekering neemt.

Voor professioneel gebruik van drones en vanaf een bepaald gewicht (lees hier meer over de drone wetgeving in België), is het verplicht om een speciale verzekering drone te nemen.

Nog niet overtuigd geraakt van de redenen om een drone casco of volledig te verzekeren. Lees dan het artikel van de Callboys nog eens na. Hadden ze daar maar 2 keer nagedacht vooraleer ze hun drone verzekering afsloegen in het verhuurcenter.

Als je een drone wil huren is het veelvoorkomend dat je meteen een verzekering neemt bij het drone verhuur center. Dan hoef je verder niet wakker te liggen van de papierwinkel die daarbij komt kijken. En kan je rustig aan de slag met je drone voor het maken van mooie luchtfoto’s zonder zorgen.

Weten wanneer je best een drone huurt? Lees de drone wetgeving in België even na.