3D Drone scan belfort Brugge

3D scan met drone moet nagaan hoe scheef het belfort in Brugge staat

Het stadsbestuur van Brugge is zeer bekommerd om hun eeuwenoude monument. Het belfort van Brugge hangt namelijk 87 cm over naar de kant van de Wollestraat. Dat lijkt op zich niet veel, maar men wil er zeker van zijn dat het monument dat er reeds langer dan 5 eeuwen het beeld aan de markt kleurt ook overeind zal blijven bij een mogelijke aardbeving.

Om de veiligheid te onderzoeken maakt het stadsbestuur gebruik van een drone die een 3D-scan zal maken van het gebouw. Met de scan wil men nagaan op welke punten het gebouw op zijn zwakst is en of er in de toekomst concrete restoratiewerken moeten gebeuren om ervoor te zorgen dat het tegen omstandigheden zoals een aardbeving bestand blijft.

In een volgend stadium wil het Brugse stadsbestuur dan de bijhorende hallen ook aan een grondige restauratie onderwerpen. Geschat wordt dat de totale kost voor deze werken op €370.000 euro zou liggen. Daarbij willen ze ook gebruik gaan maken van verlichting die eveneens zorgt voor een betere klank in het belfort. Allemaal goede vooruitzichten voor de stad Brugge en bet belfort dus.