Drone reddingsoefening

Drones ingezet bij reddingsoefening aan de kust in België

In Knokke-Heist is er op 4 september getest met het inzetten van Drones bij een reddingsoefening. Het doel: erop uit vliegen en de interventiediensten kunnen alarmeren wanneer er een gevaarlijke situatie ontstaat waarvoor moet uitgerukt worden en ter hulp gesneld.
Dankzij de nieuwe technologie die we tegenwoordig ter beschikking hebben worden drones voor allerhande zaken gebruikt. Het grote voordeel is natuurlijk dat ze kunnen vliegen op GPS coördinaten en deze kunnen doorsturen naar een ontvanger. Zo kan deze technologie ook ondersteuning bieden in het aansturen van hulpteams die aan land stand-by staan tot nader order van het luchtteam.

Ter land ter zee en in de lucht

Prachtig idee dus om in actie te kunnen schieten en uit te varen wanneer de exacte locatie van de situatie bekend is. Al zal het nog even bij theorie blijven en wel omdat er toch een minpunt bekend is bij het gebruik van hedendaagse drones. Een drone heeft namelijk voorlopig nog steeds een zeer beperkte vliegtijd. Dat zorgt ervoor dat Drones tot maximum een half uurtje in de lucht kunnen blijven. Dat maakt het voorlopig nog niet tot een inzetbaar plan. Al was er toch sprake van een geslaagde test aldus de Federale dienst Openbare Hulpverlening.