Land Rover Project Hero

Land Rover: Project Hero

Project Hero: Nieuwe Land Rover Discovery aangevuld met drone technologie

De nieuwe Land Rover Discovery hoeven we jullie niet meer te leren kennen. Dat Land Rover doorheen zijn geschiedenis performante wagens afleverde die robuust genoeg waren om heel wat extreme situaties te overleven wellicht ook niet.

De eigenschappen van het merk zorgden er in het verleden dan ook regelmatig voor dat Land Rover een merk was dat door heel wat veiligheidsdiensten in gebruik werd genomen. Denk maar aan brandweer, leger, politiediensten en ambulances. Een ander voorbeeld is het “Project Hero”, de nieuwste uiting van een reeds 64-jaar durende samenwerking tussen Land Rover en het Rode Kruis. Een uitgebouwde Land Rover Discovery met een drone op het dak, speciaal gemaakt om het Rode Kruis te ondersteunen in noodsituaties. Zo kan de drone alvast vooruit vliegen tijdens ingewikkelde probleemgevallen om de situatie te overschouwen.

Project Hero

Dat er tegenwoordig een project loopt waar iets meer technologie aan te pas komt zien we in het Project Hero dat vanaf juni in Oostenrijk van start gaat. Zo werd er door Jaguar Land Rover Special Vehicile Operations en het Rode Kruis in Oostenrijk een uitgebouwd model van de Land Rover Discovery ontwikkeld. Dit model werd namelijk uitgerust met een drone op het dak.

De Project Hero zal ingezet worden in het Oostenrijks het trainingscentrum van het Rode Kruis te Erzberg. Zo zal het testproject gedurende 1 jaar lopen vanaf het begin van juni waarna een evaluatie gemaakt wordt of er meerdere toestellen in gebruik zullen genomen worden.

Drone zorgt voor extra zicht in moeilijke omstandigheden

Om de nieuwe Land Rover aan uitgebreide tests te ontwerpen werden er verschillende scenario’s uitgewerkt waarin oefeningen zullen gebeuren. De bedoeling is om in extreme omstandigheden en natuurrampen zoals  zware sneeuw, aardbevingen, overstromingen en andere ongevallen snelheid te winnen door gebruik te maken van de nieuwste technologieën. Zo helpt het Project Hero het Rode Kruis om meer levens te kunnen redden in de zwaarste omstandigheden.

Autosalon van Geneve

Voor de liefhebbers van speciale uitvoeringen was het model te bezichtigen op het autosalon van Geneve dat liep tot 19 maart. Hopelijk slaat het project aan en kunnen we in 2018 meer van deze modellen zien in de Oostenrijkse bergen.