Drone op reis

10 redenen om een drone mee te nemen op reis

Reizigers over heel de wereld zal het de laatste tijd al wel zijn opgevallen. Je ziet ze steeds vaker op alle prachtige plekken die de wereld ons te bieden heeft: drones. Het hoeft dan ook geen verder betoog dat je met een drone vanuit een andere benadering foto’s kan maken dan met een spiegelreflexcamera, een GoPro of andere sportcamera’s.

Een prachtige plek gevonden in de natuur, aan de kust, op een meer, in de bergen, op een vulkaan, … Het zijn allemaal momenten dat je unieke beelden kan schieten door even een vluchtje te maken met een drone.

Nog niet overtuigd om het een keer te proberen? We geven je 10 redenen om het een kans te geven.

  1. Je hebt een extra leuke activiteit gevonden, waar je ook bent

Het besturen van een drone in een ontspannen omgeving is gewoon leuk. Stel je maar eens voor dat je een dag hebt uitgetrokken om te rusten op het strand of aan de rand van een meer gaat doorbrengen. Een alternatief dat wij voorstellen op het klassieke boek lezen of muziek luisteren, is een vluchtje met je drone. Zorg er wel steeds voor dat je geen andere mensen stoort of lastig valt. Dit doe je dus best op een rustige en afgelegen plek. Have fun!

 

Drone Fun at Lago Atitlan Guatemala
  1. Je verbaast zelfs de locals met je foto’s

De foto’s die je kan maken met een drone geven een volledig nieuwe kijk op bekende plaatsen. Locals hebben wellicht al ontelbaar keer min of meer op elkaar gelijkende foto’s gezien van passerende toeristen, dat kan ook moeilijk anders. Met een drone kan je een hen een nieuw perspectief bieden op hun vertrouwde omgeving, zonder twijfel een reden tot gesprek.

  1. Je hebt al snel een gespreksonderwerp wanneer je nieuwe mensen ontmoet

Wanneer je nieuwe mensen op reis leert kennen is het nooit echt moeilijk om een gespreksonderwerp te vinden. Haal je een drone boven, dan gaat het helemaal vanzelf. Reizen met een drone is echt iets waar iedereen een zekere interesse in heeft en waarover je makkelijk wat kan doorpraten.

Een tip: als je het thema eenmaal ter sprake hebt met iemand van de streek, vraag hem dan zeker om advies rond de regels maar ook of hij of zij een goeie plek weet waar je nog coole beelden kan schieten met jouw drone. Zo kom je misschien wel op plaatsen waar je zelf niet aan had kunnen denken.

  1. Je fotoalbum wordt een uniek exemplaar waarmee je jouw eigen kleinkinderen nog zal inspireren

Wanneer je een fotoalbum maakt van je afgelopen reis met hier en daar een aantal beelden die je met een drone geschoten hebt, zal je album echt een pareltje worden. Het geeft je een mooie herinnering aan de plaatsen waar je bent geweest dankzij de unieke luchtbeelden. Je album zal er echt professioneel uit gaan zien!

  1. Ontdek wat er achter de baai ligt zonder er zelf heen te gaan

Al een hele dag op stap en je bent doodop? Iedereen maakt het wel eens mee. Maar je kan toch echt nog niet terugkeren als je niet gezien hebt wat er achter die laatste berg of baai ligt? Vlieg er gewoon even heen met je drone en maak wat foto’s van op afstand. Zo weet je meteen of je iets gemist hebt en of je toch nog moet doorzetten om er naartoe te gaan.

Drone om de baai heen
  1. Verdien je verblijfskosten een stukje terug

Drone foto’s op reis maken is leuk, maar de beelden zijn ook een toegevoegde waarde voor bijvoorbeeld de websites van lokale ondernemingen. Spreek de manager erover aan als je foto’s hebt die echte trekpleisters kunnen worden voor mensen die online hun volgende boeking zullen maken en vraag naar een korting of upgrade in ruil voor de foto. Denk aan hierbij een hotel met een paradijselijk strand en een pier die in het water loopt. Wie wil nu niet de meest aantrekkelijke foto’s zien bij een boeking? Je zal versteld staan van de waarde die managers hechten aan je foto’s.

 

  1. Je bent een pionier

Je ziet ze dan wel steeds vaker, toch ben je zonder twijfel nog een pionier als je vandaag op reis vertrekt met een drone. Geniet ervan nu dat nog zo is, want wij zijn er van overtuigd dat het in de toekomst steeds vaker zal gebruikt worden, waardoor je op sommige plaatsen niet langer de enige zal zijn die zijn of haar drone de lucht in laat.

  1. Je komt in contact met technologische ontwikkelingen in het buitenland

Het overkwam ons op een feestje in Guatemala waarbij we in contact kwamen met iemand die toevallig ook met drones begaan was. Deze man was een technologie aan het uitdokteren om drones in te zetten om de irrigatie en besproeiing in de landbouw efficiënter te gebruiken. Het thema is een handig opstapje om met mensen in contact te komen die te iets te maken hebben met technologische ontwikkelingen. Altijd leuk meegenomen op reis als je dat interessant vindt natuurlijk.

  1. Geniet overal van het mooiste uitzicht

Een dure kamer met een mooi uitzicht past niet altijd in een reisbudget. Wil je toch mooie foto’s nemen met het uitzicht van de streek, dan is een drone de uitgelezen tool om hier mee aan de slag te kunnen gaan.

  1. Drones zijn tegenwoordig heel gebruiksvriendelijk en compact om mee te nemen op reis

Tegenwoordig worden er steeds meer drones gemaakt die echt super compact zijn en handig om mee te nemen op reis. Wij reisden met een DJI Mavic Pro door Guatemala (reisverslag volgt). Dit model weegt ongeveer 700 gram en is niet veel groter dan een klassieke spiegelreflexcamera. Hij was voor ons met onze backpack echt geen last om bij te hebben. Ook GoPro heeft met zijn Karma een model dat zich uitstekend leent om mee te nemen op reis. Bovendien heeft DJI nu nog een kleiner model op de markt gebracht (Spark). Wellicht zal het gebruik van drones op vakantie in de toekomst alleen maar toenemen. Wij kijken er alvast naar uit.

DJI Mavic huren

Neem je graag een drone mee op reis, maar vind je een aankoop te duur? Doe de test en neem onze DJI Mavic Pro mee voor een spotprijs. Wij helpen je graag verder met tips en tricks om er een onvergetelijke ervaring van te maken.

Zelf al eens een drone meegenomen op reis en je wilt je verhaal kwijt? Ook dat kan via drone-zone.

Zelf een drone huren? Vul onderstaand formulier in: